Uniform buttons
Čeština
Vyhledávání
Newsletter
Newsletter
Subscribe to our newsletter
Tisá / Tyssa
Livrejové knoflíky Lva Skrbenského
Knoflíky vyprávějí - článek pro časopis Receptář
Rakousko - Uhersko (1867 - 1918)
Homepage / History of the collection / News in the collection / Faktura firmy Salcher z roku 1942

Faktura firmy Salcher z roku 1942

Faktura firmy Salcher z roku 1942

Faktura firmy Mathias Salcher und Söhn (Matyáš Salcher a synové), vystavená 15.5.1942

  • Knopf. und Metallwarenfabriken

Faktura firmy Mathiase Salchera z Bílovce
MATHIAS SALCHER (*14.7.1803 Maria-Luggau Kärnten). Po letech praxe u svého strýce, obdržel v roce 1829 povolení k živnosti - koncesi k výkonu tkalcovského řemesla a založil si vlastní dílnu v ulici Neubau, ve Vídni. Vzhledem k velké úspěšnosti v podnikání, se v roce 1859 rozhodl do firmy přibrat své, již dospělé syny (Rudolfa, Josefa, Ferdinanda a Mathiase) a založit společnost Mathias Salcher und Söhn.

Následně, roku 1863, vznikla pobočka firmy - Mathias Salcher a synové, v Bílovci a v roce 1870 je již podnik označován, jako „Továrna na výrobu látkových a kovových knoflíků“.

V letech 1873-1876 dochází k rozšiřování výroby a sortimentu a firma se tak ve svém odvětví, dostává na přední místo v monarchii. Vznik akciové společnosti, je datován rokem 1910 a nese název MASSAG (Mathias Salcher und Söhn Aktiengesellschaft). Předmětem podnikání, zůstávala stále výroba všech druhů knoflíků a přezek, vč. kovového a tkalcovského zboží. Sídlo firmy bylo ve Vídni, ale hlavní část výroby již probíhala v Bílovci.
archiv novinek
Uniformní kniflíky Animato

I would like to dedicate this website to my father, who founded the collection in 1974 and also to my mother for her great patience with us both collectors, she had to care for...

highslide